Krulmuziek

Klassiek voor kleintjes

Over ons

Krulmuziek beleefde de eerste kinderconcerten in 2013, waarbij klassieke muziek en Muziek op Schootspel meteen al werden gecombineerd. Al snel volgden meer concerten en
specialiseerde Krulmuziek zich in uiteindelijk in concerten voor drie leeftijdsgroepen: baby’s, dreumesen en peuters & kleuters.

De muziek die wordt gespeeld staat heel dicht bij de belevingswereld van het jonge publiek.
Daarbij is voortdurend directe interactie tussen de muzikanten en de kinderen en worden klassieke werken afgewisseld met kinderliedjes die iedereen kan meezingen. Veel muziek
wordt speciaal voor deze bezetting gearrangeerd waardoor tempo, sfeer en duur van de muziek precies aangepast zijn aan de luister-, beweeg- en speelbehoeftes van de jonge
kinderen. Met het programma wordt ook aan de aanwezige volwassenen gedacht bij het bepalen van de muziek, zodat ook zij kunnen genieten van deze mooie muziek.

Muzikanten Hester Verhoeff (viool), Zdenka Procházkova (altviool) en Sebastiaan van den Bergh (cello) hebben alle drie hun sporen verdiend in verschillende ensembles, in orkesten en het
lesgeven aan jonge kinderen en vinden elkaar in deze prachtige strijkersbezetting.

Multi-muzikant Félice van der Sande, tevens ervaren Muziek op Schootspecialist, voegt tijdens de voorstellingen nog veel andere instrumenten toe. De bezetting biedt veel mogelijkheden in muziekkeuze. Krulmuziek kiest bijvoorbeeld originele werken voor deze bezetting, of maken zelf arrangementen.

Daarnaast schrijft Félice eigen liedjes en arrangementen die ouders en kinderen samen mee kunnen zingen bij het concert. Kenmerkend voor veel liedjes van Krulmuziek zijn de verwijzingen naar klassieke werken, zoals een mix van het komische ‘Kattenduet’ van Rossini met Poesje mauw, of het lied ‘Neus’ in arrangement met de Bourée van Bach.

Félice heeft de rol om met kinderen samen te spelen en ze aan te moedigen met in de handen klappen, voeten stappen of met het spelmateriaal mee te doen met de muziek.

Zij startte in 2008 al met concerten voor deze doelgroep en combineert de kennis vanuit haar Muziek op Schootpraktijk met haar werk als muzikant en arrangeur.

Hester is een veelbelovende violiste en rondde recent haar bachelor viool af aan het Rotterdams conservatorium met een 9 en is momenteel bezig aan haar master. Ze was al soliste en concertmeester bij diverse orkesten.

Zdenka studeerde altviool en barokviool in Utrecht en Den Haag en geeft viool- en altvioolles. Ze speelde onder andere met Pieter Jan Leusink, Ton Koopman, Erik Bosgraaf en Holland Baroque. Ze is daarnaast gecertificeerd Muziek op Schootdocent en heeft haar eigen lespraktijk als viool-/altviooldocent en als Muziek op Schootdocent.

Sebastiaan studeerde cello in Amsterdam en Rotterdam. Hij speelt ook als freelancer bij het Gelders Orkest, bij diverse opera- en musicalprojecten, en als vaste cellist in cello duo Two of a Kind. Ook heeft hij zijn eigen lespraktijk in Houten en in Gouda.