Over ons

Krulmuziek beleefde de eerste kinderconcerten in 2013, waarbij klassieke muziek en Muziek op Schootspel meteen al werden gecombineerd. Al snel volgden meer concerten en
specialiseerde Krulmuziek zich in uiteindelijk in concerten voor drie leeftijdsgroepen: baby’s, dreumesen en peuters en kleuters.

De muziek die wordt gespeeld staat heel dicht bij de belevingswereld van het jonge publiek.
Daarbij is voortdurend directe interactie tussen de muzikanten en de kinderen en worden klassieke werken afgewisseld met kinderliedjes die iedereen kan meezingen. Veel muziek
wordt speciaal voor deze bezetting gearrangeerd waardoor tempo, sfeer en duur van de muziek precies aangepast zijn aan de luister-, beweeg- en speelbehoeftes van de jonge
kinderen. Met het programma wordt ook aan de aanwezige volwassenen gedacht bij het bepalen van de muziek, zodat ook zij kunnen genieten van deze mooie muziek.

//krulmuziek.felicevandersande.nl/wp-content/uploads/2017/10/krulmuziek-109_internet.jpg

Muzikanten Hester Verhoeff (viool), Zdenka Procházkova (altviool) en Gerda Marijs (cello) hebben alle drie hun sporen verdiend in verschillende ensembles, in orkesten en het
lesgeven aan jonge kinderen en vinden elkaar in deze prachtige strijkersbezetting.

Multi-muzikant Félice van der Sande, tevens ervaren Muziek op Schootspecialist, voegt tijdens de voorstellingen nog veel andere instrumenten toe. Zij startte in 2008 al met concerten voor deze doelgroep en combineert de kennis vanuit haar Muziek op Schootpraktijk met haar werk als muzikant en arrangeur.
Krulmuziek bestaat uit Félice van der Sande, Muziek op Schootspecialist en multi-muzikant, Hester Verhoeff, viool, Zdenka Prochazkova, altviool en Gerda Marijs, cello. De bezetting van klassiek strijktrio met Félice biedt veel mogelijkheden in muziekkeuze. We kiezen bijvoorbeeld originele werken voor deze bezetting, strijktrio’s of fluitkwartetten (dwarsfluit met strijktrio), of we maken zelf arrangementen van werken.

Félice heeft de rol om met kinderen samen te spelen en ze aan te moedigen met in de handen klappen, voeten stappen of met het spelmateriaal mee te doen met de muziek. Daarnaast kan zij percussie-instrumenten spelen, glissandofluit, melodica, etcetera. In ‘Zoek!’ speelt zij al Flamenco-dansend castagnettes op de Fandango van Boccherini, en op muziek van Bartók is zij een tapdanseres. Daarnaast schrijft ze liedjes voor kinderen met teksten die passen bij het concert. Dat kan op een bestaand klassiek stuk zijn óf op een zelfbedachte melodie, zoals het liedje Ba-boem! in de voorstelling Zoek!, waar Krulmuziek samen met het publiek op zoek gaat naar een instrument dat Boem zegt.

Hester is een veelbelovende violiste en rondde recent haar bachelor viool af aan het Rotterdams conservatorium met een 9. Ze was al soliste en concertmeester bij diverse orkesten.

Zdenka studeerde altviool en barokviool in Utrecht en Den Haag en geeft viool- en altvioolles. Ze speelde onder andere met Pieter Jan Leusink, Ton Koopman, Erik Bosgraaf en Holland Baroque. Ze is daarnaast gecertificeerd Muziek op Schootdocent en heeft haar eigen lespraktijk als viool-/altviooldocent en als Muziek op Schootdocent.

Gerda studeerde cello en barokcello in Utrecht. Ze speelt momenteel als freelancer bij o.a. de Nieuwe Philharmonie Utrecht, Holland Opera, Opera Minora en de Primary Sources. Ze volgde een opleiding tot Suzukidocent en heeft haar eigen lespraktijk voor kinderen vanaf 3 jaar.

Comments are closed.