Krulmuziek

Klassiek voor kleintjes

Hé, wie zit daar op de wc?

Speelconcert voor peuters en kleuters

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? Een hilarisch klassiek concert voor peuters en kleuters vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat…  Zing, dans en speel mee op de muziek van Vivaldi, Rameau en Chopin met de wachtende dieren. Laat je betoveren door prachtige vioolklanken en wiebel als een aapje, maar… pas op voor het wc-papier!
Na het concert mogen de kinderen zélf spelen op een echte viool of cello in de vioolspeeltuin.

Het concert is gebaseerd op het gelijknamige populaire prentenboek van Harmen van Straaten, uitgeverij Leopold, Amsterdam.

Krulmuziek neemt het publiek mee in een speels concert vol grapjes, ritmes, verwondering, klankkleuren en kiekeboespel. Samen gaan we liedjes zingen, stappen, klappen en veel meer! De viool, altviool en cello spelen de mooiste en vrolijkste muziek, aangevuld met verrassende muzikale klanken.

Kom luisteren en speel mee!

Na elk concert is er de vioolspeeltuin, een informele ontmoeting tussen de kinderen en de muzikanten. De kinderen spelen dan op een echte viool of cello, zelfs voor de allerkleinste handjes is er een echt viooltje!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Triodosfonds, het Elise Mathildefonds en de gemeente Utrecht.